miniBIG


Vandra bland svampar och brottas med berg.

Spelet i korthet

Plattformsspel där man kan bli större och mindre med musknapparna. När man blir större kan man hoppa högre, när man blir mindre kan man komma in på små ställen.

Saker som blev bra

Jag gjorde några pussel i spelet som går ut på att som stor knuffa ihåliga klossar åt olika håll och sedan bli liten och gå in i dem. Dessa fungerar rätt bra och gör att spelaren måste tänka efter kring hur de olika storlekarna interagerar med varandra.

Jag är enormt ( 😉 ) nöjd med de aha-upplevelser som spelaren får under spelets gång. Vid ett tillfälle kommer spelaren som liten tillbaka till där spelet börjar och då kommer hen in på ställen hen inte kunde komma in på, och kan hoppa till saker den inte kunde hoppa till. Är även väldigt nöjd med slutet på spelet, men det tänker jag inte spoila här.

Saker som blev mindre bra

Spelet ser inte snyggt ut. Programmer art. Tråkiga färger. Jag tänkte vidare inte igenom från början hur jag skulle lösa det här med att grafiken måste se snygg ut både när man är liten och när man är stor. Jag löste det till slut, men det var varken billigt eller elegant.

Algoritmen för att beräkna hur högt spelaren kan hoppa gör något underligt när spelaren blir väldigt stor. Vid någon storleksgrad börjar spelaren, när den blir större, hoppa lägre igen. Detta fungerar i slutänden okej, men det är mest en slump och till viss del fungerar det för att jag helt enkelt anpassat spelet efter hoppets underligheter.

Direktlänk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *