Hectic Santa

 Rädda julen!

Inför julen -16 fick jag en spelidé med jultema. Det gick väldigt fort att slänga ihop en prototyp med core gameplay och jag ägnade därefter en vecka åt att göra ett faktiskt spel av det.

Spelet i korthet

Spelaren är jultomten som har brått att leverera klappar. Spelaren gör folk nöjda primärt genom att slänga ner korrekt paket i korrekt skorsten (lila paket i lila skorstenar, gröna paket i gröna skorstenar). Vänsterklick för lila paket, högerklick för gröna paket. Banorna klaras av genom att göra folk tillräckligt nöjda innan de hunnit bli väldigt missnöjda.

Saker som blev bra

Simpel idé. Rätt intuitivt vad spelaren förväntas göra. Gick väldigt fort att slänga ihop.

Jag provade en variant av dynamisk svårighetsgrad. Ju bättre spelaren spelar desto svårare blir det. Slutkravet på kompetens är dock lika högt oavsett hur bra spelaren spelar i början. Tanken är att spelaren utsätts för spelets utmaningar när spelaren är redo för dem, men utan att för den sakens skull göra det möjligt att ta sig igenom hela spelet på “easy”.

Saker som blev mindre bra

För att klara av spelet behöver spelaren i slutänden lära sig att klicka iväg många paket i taget. Detta var inte något som alla speltestare listade ut på egen hand.

Det är rätt svårt att få en känsla för om paketen kommer att landa i skorstenarna eller inte. Särskilt när spelet blir svårare. Jag är inte säker på om detta är negativt då det kan tänkas på som en färdighet spelaren helt enkelt förväntas utveckla, men jag är inte säker på att det är tillräckligt möjligt för spelaren att utveckla den färdigheten.

Jag är inte heller säker på hur bra den dynamiska svårigheten fungerar.

[Direktlänk]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *